Veelgestelde Vragen...

Domme vragen bestaan niet, dus daarom deze pagina. Mocht jouw vraag nog niet beantwoord zijn neem dan gerust contact op met info@vacaturevia.nl.

Algemene Informatie

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 tot 17:30.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Heb je opmerkingen of vragen, misschien iets leuks te vertellen, wil je een goede grap kwijt of is er iets serieus dat je met ons wil delen? Neem dan contact met ons op. Vinden we altijd gezellig en dus staan we je graag te woord.

Dus heb je vragen over het plaatsen van een vacature, headhunting/recruitment of iets anders, stuur dan gerust een mail naar info@vacaturevia.nl of bel naar ons kantoor op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 uur via +31 020 89 50 466.

Heb je een specifieke vraag over je geplaatste vacature, mail dan support@vacaturevia.nl OF stuur een berichtje via Whatsapp.

Je kunt ons ook via Facebook Messenger en Instagram DM snel bereiken!

Wat zijn jullie social mediakanalen?

Wat zijn jullie Algemene Voorwaarden en Privacy Policy?

Jullie hebben vaak vacatures uit Amsterdam online staan. Hoe zit het met andere steden?

We hebben momenteel een groot aanbod uit Amsterdam, omdat we ooit hier zijn begonnen en omdat de creatieve industrie hier het sterkst aanwezig is. We zijn wel erg druk bezig om dit te veranderen en om ons bedrijf uit te breiden naar andere steden zoals Utrecht, Rotterdam, Den Haag etc. Dit is echter wel een langdurig proces, maar we zijn er constant mee bezig.

Houd voor nu onze website in de gaten voor vacatures buiten Amsterdam en blijf ons zeker volgen, want het zullen er steeds meer worden!

Vacatures - Algemeen

Hoe plaats ik een nieuwe vacature?

Wil je het meest uitgebreide pakket en hulp bij het plaatsen van je vacature, kies dan voor het ALL-IN pakket en wij nemen alles uit handen. Betaling vindt achteraf plaats.

OF

Wil je het liever zelf doen en weet je precies wat je wilt? Vul dan het uploadformulier in, kies een pakket die past bij jouw behoeftes en betaal puur en alleen voor wat je nodig hebt. Betaling kan direct online.

Welk pakket adviseren jullie?

Voor vacatures, pakket 3. De vacature staat dan 30 dagen online en wordt één keer gedeeld op al onze social mediakanalen.

Voor stages, pakket 2. De vacature staat dan 90 dagen online en wordt één keer gedeeld op al onze social mediakanalen.

Wil je het meest uitgebreide pakket en hulp bij het plaatsen van je vacature, kies dan voor het ALL-IN pakket en wij nemen alles uit handen. Betaling vindt achteraf plaats.

Benieuwd naar al onze pakketten? Bekijk dan hier onze tarievenpagina.

Wanneer staat de vacature online?

Als je vacature akkoord is met de richtlijnen van Vacature Via, staat hij uiterlijk de volgende dag online. Afhankelijk van het pakket dat je kiest plannen we je vacature ook in op onze social mediakanalen. Op zaterdag en zondag plaatsen wij geen vacatures.

Wat zijn de tarieven voor het plaatsen van een vacature?

Bekijk hier onze tarievenpagina voor een overzicht van de pakketten en tarieven. Aan de hand van het pakket dat jij kiest doen wij rest!

Als je voor een pakket kiest met social media, dan wordt de vacature gedeeld op Facebook, Instagram en LinkedIn. Daarnaast wordt de vacature ook één keer meegenomen in de wekelijkse nieuwsbrief. 

Hoe kan ik betalen op jullie website?

Je kunt betalen op factuur, via iDEAL of via creditcard. Je ontvangt van ons altijd een factuur per mail, ook als je via iDEAL of met creditcard betaald. Dit is puur voor je eigen administratie.

Wie is jullie publiek?

Wij bieden leuke en creatieve banen aan mensen die op zoek zijn. Ons publiek bestaat voornamelijk uit hoogopgeleide mannen en vrouwen tussen de 25 en 35, op zoek naar leuke en interessante banen. Het is dus een iets specifiekere doelgroep. Naar onze mening hebben we een ontzettend leuke en interactieve community op ons platform.

Ons aanbod zit vooral in Amsterdam omdat de creatieve industrie hier ook het sterkst aanwezig is en we merken dat de meerderheid van ons publiek uit Amsterdam komt. De opvolgende steden zijn Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Haarlem en Hilversum. We zijn altijd druk bezig met het uitbreiden van ons platform en ons bereik 🙂

Waarom een sausje over de vacature, oftewel een sfeerbeeld?

Een vacaturetekst met een sprekend sfeerbeeld valt op, dat is een gegeven waar niemand het oneens mee kan zijn. We zijn visueel ingesteld en kijken dan ook eerst naar een foto en daarna pas naar de tekst. Het beeld zorgt er ook voor dat de kandidaat een kijkje binnen het bedrijf krijgt en daardoor een beter beeld bij de desbetreffende functie.

Het is daarom een goed idee om, naast een hoge resolutie versie van je logo, te zorgen voor (sfeer)beeld van goede kwaliteit. Wees hierbij origineel en blijf dicht bij je bedrijf en jullie visie.

Heb je grafisch artwork gemaakt? Helemaal goed! Zorg dat je het design op een groot formaat hebt gemaakt, zodat het niet onscherp wordt als we het een beetje moeten opblazen.

Kan ik na het plaatsen van de vacature nog annuleren?

Bij het plaatsen van de vacature ga je akkoord met de algemene voorwaarden en daarmee een betalingsplicht. Het is dan ook niet zomaar mogelijk om de vacature te annuleren. Mocht je dit om een bepaalde reden toch nog willen? Stuur dan een mail naar support@vacaturevia.nl, dan kunnen we altijd even kijken naar de situatie.

Ik wil graag mijn statistieken inzien van mijn lopende vacature op jullie website. Kan dat?

Zodra je vacature afloopt, ontvang je van ons een rapportage mail met de statistieken. Als je de statistieken eerder wil ontvangen, dan kan je ons ook mailen via nadine@vacaturevia.nl.

Ik wil graag mijn vacature verlengen. Hoe werkt dat precies?

Zodra je vacature afloopt, ontvang je van ons een rapportage mail met de statistieken en de vraag of je wilt verlengen. Wil je graag verlengen? Stuur dan een mailtje naar nadine@vacaturevia.nl.

Wat houdt de verzamelpost voor stages in?

Alle stages worden op Facebook geplaatst in een verzamelpost, dit staat ook vermeld op onze tariefkaart en bij de pakketten tijdens het uploadproces. Soms worden hier uitzonderingen voor gemaakt, bijvoorbeeld omdat er maar één stageoproep die dag wordt gepubliceerd, maar in principe worden de stages altijd in een verzamelpost geplaatst. Op Twitter, LinkedIn, Instagram en in onze Facebookgroepen krijgen stages wel een individuele post. 

Kan ik de inhoud van 1 pakket meenemen naar een ander pakket?

Nee, het is niet mogelijk om bijvoorbeeld een social media moment of looptijd van 1 pakket mee te nemen naar een ander (toekomstig) pakket. Aan een pakket zit een vaste looptijd en inhoud verbonden. Mocht je de vacature eerder offline willen of geen gebruik maken van een social media moment, dan komt dat te vervallen.

Doen jullie ook aan recruitment?

Naast dat je bij ons een normale vacatureplaatsing kunt uitzetten, kun je ook gebruik maken van onze recruitment tak. Wij gaan dan actief op zoek in ons eigen netwerk en in ’t netwerk en doelgroep van Vacature Via. 

Tijdens het recruitment-traject nemen wij het sollicitatieproces uit handen en we doen dit op basis van no cure, no pay. Dit doen wij echter wel alleen op aanvraag. Mocht je hier meer informatie over willen, stuur ons dan een mail via nadine@vacaturevia.nl.

Vacatures - Uploaden / Inhoud

Wat heb je nodig om een vacature te plaatsen op de website?

Om de vacature goed op onze kanalen te publiceren hebben we een vacaturetekst nodig waarin het volgende wordt beschreven:

 • Functieomschrijving & werkzaamheden
 • Profiel werknemer
 • Aantal jaren werkervaring. Je kunt 1 van de volgende opties kiezen: Starter / 2 jaar / 3 jaar / 4 jaar / 5 jaar of meer / n.v.t.
 • Vereist opleidingsniveau. Je kunt 1 van de volgende opties kiezen: VMBO / MBO / HBO / WO – MBA / Anders / Geen
 • Aantal uur per week
 • Standplaats
 • Wat bieden jullie de kandidaat
 • Omschrijving bedrijf 

Daarnaast hebben wij ook een vierkant logo (minimaal 500×500 pixels) en een liggend sfeerbeeld (minimaal 1100×600 pixels) nodig. We hebben gemerkt dat een leuk visueel prikkelende afbeelding goed werkt als sfeerbeeld, bijvoorbeeld een foto van het personeel, product of kantoor. 

Check voor de zekerheid deze link om te kijken of alles wat in de vacaturetekst staat volgens de wet is toegestaan.

Hebben jullie tips voor het schrijven van een vacaturetekst?

Zeker. We hebben twee artikelen geschreven met tips voor het schrijven van een vacaturetekst. Check hier artikel 1 en artikel 2!

Is het mogelijk dat jullie een vacaturetekst schrijven voor ons?

Dit kan zeker, maar hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Wil je van deze service gebruik maken? Stuur even een mail naar nadine@vacaturevia.nl en dan nemen we z.s.m. contact met je op. 

Is het mogelijk om meerdere functies in één vacatureplaatsing te beschrijven?

Er mag 1 functie per plaatsing beschreven worden. Het is dus niet mogelijk om meerdere functies in 1 plaatsing uit te lichten. Daarnaast is het ook niet mogelijk om halverwege de plaatsing een volledig nieuwe functie binnen dezelfde plaatsing/pakket te beschrijven. Er wordt hiervoor geen uitzondering gemaakt.
Mochten de profielen niet goed aansluiten of is de tekst toch niet helemaal naar wens, dan is het wel mogelijk om de functie uit te breiden of aan te scherpen.

Ik wil graag de vacaturetekst van mijn geplaatste vacature aanpassen. Hoe doe ik dat?

Helaas kan je je als klant (nog) niet inloggen op onze website en zelf je vacature aanpassen. De inlogfunctie is voor onze kandidaten. Wil je graag je geplaatste vacature aanpassen? Stuur dan een mail naar support@vacaturevia.nl en dan voeren wij het handmatig voor je door. 

Help! Ik kan niet verder naar het voorbeeld.

Wat vervelend! Dit ligt meestal aan één van de volgende drie dingen:

 1. De soort vacature is niet geselecteerd. Kies eerst aan de linkerkant van het uploadformulier, in het blauwe kader, de “soort vacature” voordat je verder gaat met het invullen van onderstaande gegevens.
  LET OP: als je dit nog niet had gedaan, maar je hebt al wel het formulier ingevuld, sla dan eerst je gegevens los op in een document want alle invulvelden worden geleegd. 
 2. Een invulveld is nog niet correct ingevuld. Achter elk invulveld moet een roze vinkje te zien zijn om door te kunnen gaan naar het voorbeeld.
 3. Het sfeerbeeld of het bedrijfslogo is niet het juiste formaat of een verkeerd bestandstype. 
  1. Het bedrijfslogo moet vierkant zijn met een minimale resolutie van 200×200 pixels en een maximale resolutie van 1000×1000 pixels.
  2. Het sfeerbeeld moet liggend zijn qua formaat met een minimale resolutie van 600×327 pixels en een maximale resolutie van 3000×1635 pixels.
  3. De afbeeldingen worden alleen geaccepteerd als het een .jpg of .png bestandstype is. 

Kun je na deze stappen alsnog niet door naar voorbeeld? Stuur dan een mail naar support@vacaturevia.nl of bel onze klantenservice tussen 09:00 – 17:30 via +31 020 89 50 466.

Werkzoekenden / Leden

Kan ik mijn CV ook sturen naar jullie?

Zeker!

De leukste banen en de beste mensen, dat is wat wij bieden. Die “beste mensen” ben jij, dat weten we zeker! We binden nu een flink aantal jaar de ideale doelgroep via social media aan ons platform, waardoor we altijd kwaliteit kunnen leveren. Mede dankzij het feit dat we zo goed met jullie kunnen communiceren en we elkaar gewoonweg goed begrijpen. Dit gaan we qua service wederom een tandje opschroeven; service voor onze klanten, en dus ook service voor jou!

Schrijf je dus NU in voor onze talent pool; dan gaan we flink voor je aan de bak. Dit betekent dat jij als (young) professional via ons in contact komt met de klanten die ons exclusief de opdracht hebben gegeven voor hen opzoek te gaan naar de beste mensen, wat vervolgens inhoudt dat wij voor je gaan onderhandelen, de beste match maken en je eventueel ook hoogwaardig kunnen gaan uitzenden bij te leukste banen en tofste werkgevers.

Als je dit formulier invult, dan maak je het ons alleen maar nog makkelijker om je te vinden en matchen aan de ideale job.
Leuk toch!?

Note: Om je zo goed mogelijk te kunnen vinden in onze talentpool is het belangrijk om je profiel volledig in te vullen, daarom hebben wij  alle velden “verplicht” gemaakt. Op deze manier kunnen wij de beste matches maken en helpen wij jou hopelijk aan een droombaan! 

Kan ik een kopje koffie bij jullie komen doen?

Je kunt het altijd vragen, maar of we een gaatje vrij hebben in onze overvolle agenda’s kunnen we nu nog niet beloven.
TIP: met taart kom je al een stuk verder 😉

Werkgevers / Klanten

Kan ik als klant een account bij jullie aanmaken?

Helaas kan je je als klant (nog) niet inloggen op onze website. De inlogfunctie is voor onze kandidaten. Als je de vacature wilt uploaden, dan kan dat via het uploadformulier. Wil je graag je geplaatste vacature aanpassen? Stuur dan een mail naar support@vacaturevia.nl. 

Ik wil graag een vacature plaatsen als recruitment-/uitzendbureau voor een klant van ons. Kan dit?

Als een recruitment-/uitzendbureau is het mogelijk om een vacature bij ons uit te zetten voor eigen klanten. Deze vacatures plaatsen wij op onze website. Deze plaatsing is echter wel verbonden aan een aantal voorwaarden. Neem hiervoor contact op met nadine@vacaturevia.nl.

Kan ik bij jullie adverteren?

Er zijn verschillende mogelijkheden om op Vacature Via te adverteren, zoals: uitgelichte vacatures, content-creatie, slider ads en meer. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Stuur dan een mail naar nadine@vacaturevia.nl. 

Detachering

Wanneer zou detachering een passende oplossing voor mij zijn?

 • Indien je eigen zoektocht al een tijdje niets oplevert; je netwerk/bronnen kunnen je dan duidelijk niet in contact brengen met de juiste nieuwe collega. We adviseren je dus zeker dit wel eerst na te gaan, vervolgens zijn wij er voor je!
 • Indien je extra versterking voor een bepaalde tijd zoekt, maar je wilt wel flexibel blijven.
 • Indien je niet de tijd of kennis hebt t.b.v. een gedegen sollicitatieproces; heel veel aanmeldingen betekent heel veel tijd stoppen in selecteren, communicatie, gesprekken en het maken van de juiste keuze. Het maken van de juiste keuze vraagt toch vaak kennis en ervaring op het gebied van het aannemen van mensen. Deze twee (of beter gezegd 10!) handelingen kunnen wij je uitermate goed uit handen nemen, met als resultaat: meer tijd voor je core-business en zonder risico’s (no cure no pay) binnen no time een leuke, nieuwe collega op de werkvloer!
 • Indien je het bovenstaande in principe wel onder controle hebt, maar ook gewoon graag wil sparren over personeelsbeleid, employer branding en het structureren van bepaalde afdelingen. Bovendien wil je goede mensen zo lang mogelijk aan je binden, en dus zo weinig mogelijk doorloop op de werkvloer.

Wat kost detachering?

De kosten voor deze dienst zijn afhankelijk van de functie waarvoor je een nieuwe collega zoekt, en het salaris dat aan deze functie hangt. Wij gaan overigens aan de slag op basis van no cure, no pay; dus je betaalt alleen als wij daadwerkelijk een nieuwe collega voor je vinden.

Waarin onderscheidt Vacature Via zich van andere detachering aanbieders?

 • Wij zijn het! Dezelfde mensen als achter het vertrouwde platform! We streven dan ook na om onze detachering’s dienst net zo service-gericht, open en transparant in te kleden als al onze andere diensten. Zoals je weet staan wij voor sterke communicatie en hebben we bovenal gewoonweg een fantastisch aantrekkelijk netwerk, bestaande uit de beste mensen!
 • Wij zijn geen klassieke recruiters; we komen je niet in 3-delig pak zoveel mogelijk CV’s door de strot duwen, hebben geen targets en hebben tevens een verantwoordelijkheid richting onze doelgroep/following, met wie we te veel communiceren en contact hebben om ons mismatches te veroorloven. De kracht van Vacature Via zit hem in dat één-tweetje met de doelgroep, iets waar elke klant van kan profiteren; we kennen onze mensen!
 • We kennen onze mensen!

Hoe kan ik een aanvraag doen t.b.v. detachering?

Stuur een mail naar Marc Derby via marc@vacaturevia.nl, en geef hier bijvoorkeur in aan wat je zoekt (functieomschrijving), ten behoeve van welke functie, op welke termijn en als het mogelijk is een indicatie van het salaris bij deze functie.

Hebben jullie iets van documentatie m.b.t. de detachering dienst?

Zeker: klik HIER!

Recruitment via Via

Wanneer zou recruitment via Via een passende oplossing voor mij zijn?

 • Indien je eigen zoektocht al een tijdje niets oplevert; je netwerk/bronnen kunnen je dan duidelijk niet in contact brengen met de juiste nieuwe collega. We adviseren je dus zeker dit wel eerst na te gaan, vervolgens zijn wij er voor je!
 • Indien je niet de tijd of kennis hebt t.b.v. een gedegen sollicitatieproces; heel veel aanmeldingen betekent heel veel tijd stoppen in selecteren, communicatie, gesprekken en het maken van de juiste keuze. Het maken van de juiste keuze vraagt toch vaak kennis en ervaring op het gebied van het aannemen van mensen. Deze twee (of beter gezegd 10!) handelingen kunnen wij je uitermate goed uit handen nemen, met als resultaat: meer tijd voor je core-business en zonder risico’s (no cure no pay) binnen no time een leuke, nieuwe collega op de werkvloer!
 • Indien je het bovenstaande in principe wel onder controle hebt, maar ook gewoon graag wil sparren over personeelsbeleid, employer branding en het structureren van bepaalde afdelingen. Bovendien wil je goede mensen zo lang mogelijk aan je binden, en dus zo weinig mogelijk doorloop op de werkvloer.

Wat kost recruitment via Via?

De kosten voor deze dienst zijn afhankelijk van de functie waarvoor je een nieuwe collega zoekt, en het salaris dat aan deze functie hangt. Wij gaan overigens aan de slag op basis van no cure, no pay; dus je betaalt alleen als wij daadwerkelijk een nieuwe collega voor je vinden.

Waarin onderscheidt recruitment via Via zich van andere recruitment / W&S aanbieders?

 • Wij zijn het! Dezelfde mensen als achter het vertrouwde platform! We streven dan ook na om onze recruitment dienst net zo service-gericht, open en transparant in te kleden als al onze andere diensten. Zoals je weet staan wij voor sterke communicatie en hebben we bovenal gewoonweg een fantastisch aantrekkelijk netwerk, bestaande uit de beste mensen!
 • Wij zijn geen klassieke recruiters; we komen je niet in 3-delig pak zoveel mogelijk CV’s door de strot duwen, hebben geen targets en hebben tevens een verantwoordelijkheid richting onze doelgroep/following, met wie we te veel communiceren en contact hebben om ons mismatches te veroorloven. De kracht van Vacature Via zit hem in dat één-tweetje met de doelgroep, iets waar elke klant van kan profiteren; we kennen onze mensen!
 • We kennen onze mensen!

Hoe kan ik een aanvraag doen tbv recruitment via Via?

Stuur een mail naar Marc Derby via marc@vacaturevia.nl, en geef hier bijvoorkeur in aan wat je zoekt (functieomschrijving), ten behoeve van welke functie, op welke termijn en als het mogelijk is een indicatie van het salaris bij deze functie.

Staat je vraag er niet tussen?

Geen probleem. Stuur ons gerust een mailtje naar info@vacaturevia.nl, en wij helpen je uit de brand.

© 2021 Vacature Via B.V.