Veelgestelde Vragen...

Domme vragen bestaan niet, dus daarom deze pagina. Mocht jouw vraag nog niet beantwoord zijn neem dan gerust contact op met info@vacaturevia.nl.

Algemene Informatie

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 tot 17:30.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Heb je opmerkingen of vragen, misschien iets leuks te vertellen, wil je een goede grap kwijt of is er iets serieus dat je met ons wil delen? Neem dan contact met ons op. Vinden we altijd gezellig en dus staan we je graag te woord.

Dus heb je vragen over het plaatsen van een vacature, headhunting/recruitment of iets anders, stuur dan gerust een mail naar info@vacaturevia.nl of bel naar ons kantoor op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 uur via +31 020 89 50 466.

Heb je een specifieke vraag over je geplaatste vacature, mail dan support@vacaturevia.nl.

Je kunt ons ook via Facebook Messenger en Instagram DM snel bereiken!

Wat zijn jullie social mediakanalen?

Wat zijn jullie Algemene Voorwaarden en Privacy Policy?

Jullie hebben vaak vacatures uit Amsterdam online staan. Hoe zit het met andere steden?

We hebben momenteel een groot aanbod uit Amsterdam, omdat we ooit hier zijn begonnen en omdat de creatieve industrie hier het sterkst aanwezig is. We zijn wel erg druk bezig om dit te veranderen en om ons bedrijf uit te breiden naar andere steden zoals Utrecht, Rotterdam, Den Haag etc. Dit is echter wel een langdurig proces, maar we zijn er constant mee bezig.

Houd voor nu onze website in de gaten voor vacatures buiten Amsterdam en blijf ons zeker volgen, want het zullen er steeds meer worden!

Vacatures - Algemeen

Hoe plaats ik een nieuwe vacature?

Je kunt super makkelijk de vacature bij ons uploaden via het uploadformulier:

Stap 1: Vul het formulier in
LET OP:  Kies eerst aan de linkerkant, in het blauwe kader, de “soort vacature” voordat je verder gaat met het invullen van de rest van de gegevens.

Stap 2: Kies een pakket

Stap 3: Reken af en verstuur je vacature

Stap 4: Wij doen de rest!

Welk pakket adviseren jullie?

Voor vacatures, pakket 3. De vacature staat dan 30 dagen online en wordt één keer gedeeld op al onze social mediakanalen.

Voor stages, pakket 2. De vacature staat dan 90 dagen online en wordt één keer gedeeld op al onze social mediakanalen.

Benieuwd naar al onze pakketten? Bekijk dan hier onze tariefkaart.

Wanneer staat de vacature online?

Als je vacature akkoord is met de richtlijnen van Vacature Via, staat hij uiterlijk de volgende dag online. Afhankelijk van het pakket dat je kiest plannen we je vacature ook in op onze social mediakanalen. Op zaterdag en zondag plaatsen wij geen vacatures.

Wat zijn de tarieven voor het plaatsen van een vacature?

Bekijk hier onze tariefkaart voor een overzicht van de pakketten en tarieven. Aan de hand van het pakket dat jij kiest doen wij rest!

Als je voor een pakket kiest met social media, dan wordt de vacature gedeeld op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Daarnaast wordt de vacature ook één keer meegenomen in de wekelijkse nieuwsbrief. 

Hoe kan ik betalen op jullie website?

Je kunt betalen op factuur, via iDEAL of via creditcard. Je ontvangt van ons altijd een factuur per mail, ook als je via iDEAL of met creditcard betaald. Dit is puur voor je eigen administratie.

Wie is jullie doelgroep?

Wij bieden leuke en creatieve banen aan mensen die op zoek zijn. Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit hoogopgeleide mannen en vrouwen tussen de 25 en 35, op zoek naar leuke en interessante banen. Het is dus een iets specifiekere doelgroep. Naar onze mening hebben we een ontzettend leuke en interactieve community op ons platform.

Waarom een sausje over de vacature, oftewel een sfeerbeeld?

Een vacaturetekst met een sprekend sfeerbeeld valt op, dat is een gegeven waar niemand het oneens mee kan zijn. We zijn visueel ingesteld en kijken dan ook eerst naar een foto en daarna pas naar de tekst. Het beeld zorgt er ook voor dat de kandidaat een kijkje binnen het bedrijf krijgt en daardoor een beter beeld bij de desbetreffende functie.

Het is daarom een goed idee om, naast een hoge resolutie versie van je logo, te zorgen voor (sfeer)beeld van goede kwaliteit. Wees hierbij origineel en blijf dicht bij je bedrijf en jullie visie.

Heb je grafisch artwork gemaakt? Helemaal goed! Zorg dat je het design op een groot formaat hebt gemaakt, zodat het niet onscherp wordt als we het een beetje moeten opblazen.

Kan ik na het plaatsen van de vacature nog annuleren?

Bij het plaatsen van de vacature ga je akkoord met de algemene voorwaarden en daarmee een betalingsplicht. Het is dan ook niet zomaar mogelijk om de vacature te annuleren. Mocht je dit om een bepaalde reden toch nog willen? Stuur dan een mail naar support@vacaturevia.nl, dan kunnen we altijd even kijken naar de situatie.

Ik wil graag mijn statistieken inzien van mijn lopende vacature op jullie website. Kan dat?

Zodra je vacature afloopt, ontvang je van ons een rapportage mail met de statistieken. Als je de statistieken eerder wil ontvangen, dan kan je ons ook mailen via nadine@vacaturevia.nl.

Ik wil graag mijn vacature verlengen. Hoe werkt dat precies?

Zodra je vacature afloopt, ontvang je van ons een rapportage mail met de statistieken en de vraag of je wilt verlengen. Wil je graag verlengen? Stuur dan een mailtje naar nadine@vacaturevia.nl.

Wat houdt de verzamelpost voor stages in?

Alle stages worden op Facebook geplaatst in een verzamelpost, dit staat ook vermeld op onze tariefkaart en bij de pakketten tijdens het uploadproces. Soms worden hier uitzonderingen voor gemaakt, bijvoorbeeld omdat er maar één stageoproep die dag wordt gepubliceerd, maar in principe worden de stages altijd in een verzamelpost geplaatst. Op Twitter, LinkedIn, Instagram en in onze Facebookgroepen krijgen stages wel een individuele post. 

Doen jullie ook aan recruitment?

Naast dat je bij ons een normale vacatureplaatsing kunt uitzetten, kun je ook gebruik maken van onze recruitment tak. Wij gaan dan actief op zoek in ons eigen netwerk en in ’t netwerk en doelgroep van Vacature Via. 

Tijdens het recruitment-traject nemen wij het sollicitatieproces uit handen en we doen dit op basis van no cure, no pay. Dit doen wij echter wel alleen op aanvraag. Mocht je hier meer informatie over willen, stuur ons dan een mail via nadine@vacaturevia.nl.

Vacatures - Uploaden / Inhoud

Wat heb je nodig om een vacature te plaatsen op de website?

Om de vacature goed op onze kanalen te publiceren hebben we een vacaturetekst nodig waarin het volgende wordt beschreven:

 • Functieomschrijving & werkzaamheden
 • Profiel werknemer
 • Aantal jaren werkervaring. Je kunt kiezen uit: Starter / 2 jaar / 3 jaar / 4 jaar / 5 jaar of meer / n.v.t.
 • Vereist opleidingsniveau. Je kunt kiezen uit: VMBO / MBO / HBO / WO – MBA / Anders / Geen
 • Aantal uur per week
 • Standplaats
 • Wat bieden jullie de kandidaat
 • Omschrijving bedrijf 

Daarnaast hebben wij ook een vierkant logo (minimaal 500×500 pixels) en een liggend sfeerbeeld (minimaal 1100×600 pixels) nodig. We hebben gemerkt dat een leuk visueel prikkelende afbeelding goed werkt als sfeerbeeld, bijvoorbeeld een foto van het personeel, product of kantoor. 

Check voor de zekerheid deze link om te kijken of alles wat in de vacaturetekst staat volgens de wet is toegestaan.

Hebben jullie tips voor het schrijven van een vacaturetekst?

Zeker. We hebben twee artikelen geschreven met tips voor het schrijven van een vacaturetekst. Check hier artikel 1 en artikel 2!

Is het mogelijk dat jullie een vacaturetekst schrijven voor ons?

Dit kan zeker, maar hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Wil je van deze service gebruik maken? Stuur even een mail naar nadine@vacaturevia.nl en dan nemen we z.s.m. contact met je op. 

Is het mogelijk om meerdere functies in één vacatureplaatsing te beschrijven?

Het is niet mogelijk om meerdere functies te beschrijven in één vacature. Er wordt hiervoor geen uitzondering gemaakt. 

Ik wil graag de vacaturetekst van mijn geplaatste vacature aanpassen. Hoe doe ik dat?

Helaas kan je je als klant (nog) niet inloggen op onze website en zelf je vacature aanpassen. De inlogfunctie is voor onze kandidaten. Wil je graag je geplaatste vacature aanpassen? Stuur dan een mail naar support@vacaturevia.nl en dan voeren wij het handmatig voor je door. 

Help! Ik kan niet verder naar het voorbeeld.

Wat vervelend! Dit ligt meestal aan één van de volgende drie dingen:

 1. De soort vacature is niet geselecteerd. Kies eerst aan de linkerkant van het uploadformulier, in het blauwe kader, de “soort vacature” voordat je verder gaat met het invullen van onderstaande gegevens.
  LET OP: als je dit nog niet had gedaan, maar je hebt al wel het formulier ingevuld, sla dan eerst je gegevens los op in een document want alle invulvelden worden geleegd. 
 2. Een invulveld is nog niet correct ingevuld. Achter elk invulveld moet een roze vinkje te zien zijn om door te kunnen gaan naar het voorbeeld.
 3. Het sfeerbeeld of het bedrijfslogo is niet het juiste formaat of een verkeerd bestandstype. 
  1. Het bedrijfslogo moet vierkant zijn met een minimale resolutie van 200×200 pixels en een maximale resolutie van 1000×1000 pixels.
  2. Het sfeerbeeld moet liggend zijn qua formaat met een minimale resolutie van 600×327 pixels en een maximale resolutie van 3000×1635 pixels.
  3. De afbeeldingen worden alleen geaccepteerd als het een .jpg of .png bestandstype is. 

Kun je na deze stappen alsnog niet door naar voorbeeld? Stuur dan een mail naar support@vacaturevia.nl of bel onze klantenservice tussen 09:00 – 17:30 via +31 020 89 50 466.

Werkzoekenden / Leden

Kan ik mijn CV ook sturen naar jullie?

Op dit moment doen wij (nog) niet aan het bemiddelen voor kandidaten. Maar misschien in de toekomst!

Je kunt wel lid worden op onze website en je CV uploaden. Hierdoor kom je dan bij ons in het systeem te staan en kan jij gematcht worden met vacatures die bij jou passen. Je kunt je hier aanmelden.

Voor nu kan je het beste onze website en social media goed in de gaten houden en natuurlijk direct te reageren op de leukste vacatures. Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief, voor een overzicht van de laatste vacatures elke maandag. Je kunt je hier inschrijven.

Hoe maak ik een nieuw profiel aan?

Je kunt je eenvoudig aanmelden door rechts bovenaan op ‘’aanmelden’’ te klikken. Creëer een inlognaam en een wachtwoord, ga akkoord met de algemene voorwaarden en klik ‘’Let’s go’’. Hierna volg je het stappenplan d.m.v. het invullen van je gegevens.
LET OP: de vragen met een * zijn verplicht en moeten dus ingevuld worden! Als je al deze stappen hebt ingevuld, verschijnt jouw eigen profiel met vacatures die het meest relevant voor jou zijn en het beste bij jou passen.

Wat voegt een persoonlijk profiel voor mij toe?

Als je een profiel aanmaakt op onze website, dan kom je bij ons in het systeem te staan en kan jij gematcht worden met vacatures die het beste bij jou passen. Dat maakt het zoeken een stuk makkelijker!

Waar is mijn profiel op gebaseerd?

De lijst is gebaseerd op verschillende criteria zoals jouw vakgebied, ervaring, opleiding en nog veel meer. Op deze manier kan je gelijk aan de slag en kan jij gematcht worden met jouw droombaan! Handig, toch?

Kan ik een kopje koffie bij jullie komen doen?

Je kunt het altijd vragen, maar of we een gaatje vrij hebben in onze overvolle agenda’s kunnen we nu nog niet beloven.
TIP: met taart kom je al een stuk verder 😉

Werkgevers / Klanten

Kan ik als klant een account bij jullie aanmaken?

Helaas kan je je als klant (nog) niet inloggen op onze website. De inlogfunctie is voor onze kandidaten. Als je de vacature wilt uploaden, dan kan dat via het uploadformulier. Wil je graag je geplaatste vacature aanpassen? Stuur dan een mail naar support@vacaturevia.nl. 

Ik wil graag een vacature plaatsen als recruitment-/uitzendbureau voor een klant van ons. Kan dit?

Als een recruitment-/uitzendbureau is het niet mogelijk om een vacature bij ons uit te zetten voor eigen klanten. Deze vacatures plaatsen wij niet op onze website, tenzij we tot een overeenkomst kunnen komen over de fee die is afgesproken voor de recruitment. Een samenwerking als het ware, maar dit is echter wel alleen in overleg. Wil je deze samenwerking aangaan? Stuur dan een mail naar nadine@vacaturevia.nl. 

Kan ik bij jullie adverteren?

Er zijn verschillende mogelijkheden om op Vacature Via te adverteren, zoals: uitgelichte vacatures, content-creatie, slider ads en meer. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Stuur dan een mail naar nadine@vacaturevia.nl. 

Staat je vraag er niet tussen?

Geen probleem. Stuur ons gerust een mailtje naar info@vacaturevia.nl, en wij helpen je uit de brand.

© 2019 Vacature Via B.V.