Wij zijn Personeel Via,
het uitzendbureau van nu!

Wij leveren vast en tijdelijk personeel. Relaxed, simpel en altijd op een manier die bij je  past.Vacature uitzetten voor een nieuwe collega die zo snel mogelijk aan de slag kan? Regelen we voor je. Van uitzendkracht tot een vaste collega. You name it.

Dankzij ons platform Vacature Via weten wij als geen ander waar personeel naar opzoek is.

Vacature Via groeit dagelijks nog steeds. Via Via. Organisch, vanuit intuïtie en eigen visie: mens voor mens. Gestart als facebook-pagina, uitgegroeid naar online full-service-platform met meer dan 2000 klanten en duizenden werkzoekenden.

Meer weten? Hier lees je meer
over ons.
Direct een vacature uitzetten? Neem dan contact met ons op!

Recruitment
diensten

Wij begrijpen dat elk bedrijf unieke behoeften heeft, daarom bieden wij op maat gemaakte oplossingen om ervoor te zorgen dat je de perfecte match vindt. Met onze expertise en toewijding helpen we je bij het selecteren van hooggekwalificeerde kandidaten die passen bij de bedrijfscultuur en doelstellingen.

Uitzenden

Flexibiliteit to the max. Zit je met een stapel papierwerk, een event dat om extra handjes schreeuwt of wil je dat je hoogseizoen op rolletjes loopt?

Met onze uitzendkrachten van Personeel Via ben je helemaal uit de brand. Werving? Daar hoef je je hoofd niet meer over te breken. En over die werkgeversrisico’s zoals ziekte of iemand die uitvalt, hoef je je ook geen zorgen te maken. Dat is allemaal voor onze rekening. In principe betaal jij alleen voor de uren.

Lees meer
Lees minder
Lees meer
Lees minder
Dit wil ik
Dit wil ik
Detachering

Directe ondersteuning voor een project en/of vaste periode... Ook voor specifieke profielen. Wij hebben een grote poule aan ambitieuze professionals en talenten zelf in dienst, die direct klaarstaan voor detachering.

Minder risico’s en meer flexibiliteit? Geen probleem. Wij hebben een grote poule aan ambitieuze professionals zelf in dienst, die direct klaarstaan voor detachering. Talenten met expertise in vele vakgebieden en op elk niveau? Ready to go. Ben je toch op zoek naar een specifieker profiel? Dan is dat zo geregeld via onze eigen platformen en community. Ideaal voor onregelmatige grote projecten of simpelweg om een kandidaat te leren kennen voordat je de vacature definitief invult.

Lees meer
Lees minder
Lees meer
Lees minder
Dit wil ik
Dit wil ik
Werving & Selectie

Op zoek naar een blijver? Kies voor onze Werving & Selectie. Zit je met een vacature die maar niet vervuld raakt? Laat ons je helpen. Via onze community bereiken wij supersnel gigantisch veel werkzoekenden.

Wij pikken de parels eruit voor een gesprek en presenteren je zo snel mogelijk de perfecte match. Snel vast personeel nodig? Wij staan voor je klaar! Heb je een match? Dan komt de kandidaat bij jou in dienst tegen een vooraf besproken tarief. De hoogte hangt af van de zwaarte van het profiel. Bel ons voor advies en info over de kosten, helemaal vrijblijvend.

Lees meer
Lees minder
Lees meer
Lees minder
Dit wil ik
Dit wil ik
Overige diensten

Op zoek naar meer dan alleen mensen? Ontdek dan alle services die we bieden voor marketing, branding en educatie voor het creëren van de ideale werkplek. Collega’s worden pas écht een team als ook alle omstandigheden kloppen. Dan delen ze het vanzelf en vol trots met de wereld.

Dat is precies hoe employer branding werkt, want zo trek je vanzelf weer nieuw talent aan met het juiste verhaal. Extra services, die je écht van dienst zijn. Denk bijvoorbeeld aan begeleiding bij het verrijken van de company mindset of ontwikkeling van sterke employer branding die de aantrekkingskracht van het bedrijf en de werkvloer direct versterkt. Of aan de juiste strategie en input voor uitzonderlijk goede vacature marketing om de juiste doelgroep te bereiken met de juiste boodschap. We bieden zelfs een spraakmakende D&I training om je cultuur en werknemers naar the next level te tillen.

Lees meer
Lees minder
Lees meer
Lees minder
Dit wil ik
Dit wil ik

Aan de slag met werving

& selectie

Good things take time, maar met de juiste ingrediënten kan het proces heel snel gaan. Als we starten zetten we je vacature uit op al onze kanalen!

Op bepaalde uitzendtrajecten kunnen we vaak nog sneller schakelen, en per direct uit onze database putten.

Stap
1

Opdrachtbevestiging

Opdrachtbevestiging en uitzetten vacature op al onze kanalen

Stap
2

Selectie maken

Maken eerste selectie, voeren voorgesprekken en evt. extra acties ondernemen t.b.v. extra kandidaten

Stap
3

Gesprekken inplannen

Gesprekken inplannen voorgestelde kandidaten of selectie kandidaten voortkomend uit extra acties

Stap
4

Gesprekken

Eventueel gesprekken met kandidaten voortgekomen uit extra acties

Stap
5

Afronden

Afrondende fase m.b.t. succesvol aannemen kandidaat

Success Cases

0
1
Studio Drift

Een on-alledaagse design-studio die non stop grenzen verlegd. Van gigantische kunstinstallaties in Azië, en droneshows voor Louis Vuitton, tot het leveren van de verlichting in het Stedelijk en een spraakmakende show die een record aantal bezoekers trok tijdens het jaarlijkse Art Basel in Miami. Op kunst- en designgebied Neerlands trots zou je wel kunnen zeggen. Een alinea is eigenlijk te weinig om goed weer te kunnen geven waar DRIFT voor staat.

Success Case 0
1

Studio Drift

Daarbij bleken ook de functie-titels die ze wilden invullen van nieuwe allure: Coördinator Exhibitions - Registrar, Future Projects Assistant - Director Future Projects - Production Manager - P.A to the Founder - Financial Administrator - Content Manager - Graphic Designer

Dit is slechts een greep uit de lijst met zoekopdrachten die wij kregen na ons kennismakingsgesprek. Voor ons een eer, maar ook een fantastisch klus. Want het explosieve succes van DRIFT vraagt om gigantische personele uitbreiding voor de meest uitzonderlijke jobs.

Dit maakte het voor ons alleen maar leuker; we mochten opzoek naar puristen, naar de krenten in de pap. Tegelijkertijd een beloning, want we mochten deze krenten voorhouden aan onze doelgroep, onze werkzoekenden. En dit is immers wat wij al jaren pretenderen (en leveren): de aller, aller tofste jobs, bij de coolste bedrijven. En dat is DRIFT.

We rest our/this case..


Ownee, bijna dan: want graag vermelden we natuurlijk nog dat dit partnership heeft geleid tot niet alleen veel plezier en een mooie band, maar ook veel tevreden nieuwe werknemers en collega’s. DREAMJOBS!

Meer weten over recruitment via Via?
Download onze presentatie
Download onze presentatie
Lees meer
Lees meer
0
2
Het NIC

Een grote organisatie met locaties door heel Nederland, expert op het gebied van inkoop & (Europees) aanbesteden, contractmanagement en inkoopprofessionalisering. Tevens eervol te vermelden dat het NIC al meer dan 100 jaar bestaat. Ze weten dus wat ze doen, en dat doen ze al heel erg lang goed.

Success Case 0
2

Het NIC

Tegelijkertijd houdt dit ook in dat je je kan afvragen hoeveel er, los van ervaring inzake hun dienstverlening, eigenlijk is veranderd de afgelopen jaren. Never change a winning team toch?! Klopt! Maar wereld- en maatschappij veranderen wel, en als je het een beetje snapt dan wil je graag een afspiegeling van de maatschappij terugzien in je personeelsbestand.

Zeker als je met je organisatie door het hele land zit.

Precies met die conclusie kwam Het NIC bij ons aankloppen. Ze kwamen in hun recruitment- en hiring processen steeds in hetzelfde cirkeltje terecht en wilden dit eens anders doen. Als je doet wat je deed, dan krijg je namelijk wat je kreeg.

Dus mochten wij aan de slag, opzoek naar junior inkoopconsultants. Vrij succesvol, want in korte tijd was de eerste hiring via ons al een feit. Iets wat duidelijk naar meer smaakte, want de opdracht werd uitgebreid met het zoeken naar senior inkoopconsultants.

Een vrij specifiek en lastig te vinden profiel, waar wij overigens met veel plezier de tanden in zetten. Op constante basis leveren wij inmiddels op dus op verschillende ervaringsniveau’s inkoopconsultants aan Het NIC.

Wat ons betreft voor de volgende 100 jaar!
Meer weten over recruitment via Via?
Download onze presentatie
Download onze presentatie
Lees meer
Lees meer
0
3
Exterus

Opzoek naar uitzonderlijke finance toppers. Deze financial corporate uit Den Haag is gespecialiseerd in arbeidsmigratie (expats), internationale belastingen een salarisadministratie.

Success Case 0
3

Exterus

Ze benaderden ons in met een duidelijke reden; de partijen die ze tot nu toe hadden ingezet konden niet genoeg personeel leveren, de match was er vaak niet door een mismatch in DNA, en ze werden nooit echt verrast met uitzonderlijke kandidaten. (lees: diversiteit.)

Om dit op te lossen begonnen we bij de wortel en de basis: employer branding.

De beelden, teksten en tone of voice van de vacatures kwamen totaal niet overeen met de bruisende cultuur die wij ervaarden als wij bij ze binnenstapten. Het was tijd voor een accurate weerspiegeling van het bedrijf naar buiten toe, om met frisse content de zoektocht in te zetten.
Dankzij nieuw beeldmateriaal met verfrissende interviews vanaf de werkvloer, én met de werkgever zelf, vertaalden we elke openstaande functie naar een aantrekkelijke vacature zonder cliché’s en dooddoeners.

Inmiddels is Exterus een gewaardeerde vaste klant met een sterke employer branding. Met veel plezier leveren wij hen passend personeel binnen alle lagen van de organisatie.

Meer weten over recruitment via Via?
Download onze presentatie
Download onze presentatie
Lees meer
Lees meer
0
4
Stichting Oorkaan

Gezocht: een vernieuwend gezicht! Artistiek directrice Caecilia Thunissen van Stichting Orkaan wilde het helemaal anders gaan doen qua organisatie, maar ook qua persoonlijke invulling. Er moest een eindbeslisser bij op directieniveau, bovendien "leek iedereen in ’t bedrijf al op elkaar". Artistiek directrice Caecilia Thunissen van Stichting Orkaan wilde het helemaal anders gaan doen qua organisatie, maar ook qua persoonlijke invulling. Er moest een eindbeslisser bij op directieniveau, bovendien "leek iedereen in ’t bedrijf al op elkaar".

Success Case 0
4

Stichting Oorkaan

En dus klopte ze bij ons aan voor een “cultural search”; een aanvraag dat die ons recruiters-hart altijd sneller laat kloppen. Naast onze day to day expertise in diversiteit en executive corporate searches, hebben we ook een kleurrijke achtergrond in de muzikale scene. En dit muziekgezelschap uit Amsterdam laat internationaal al meer dan 20 jaar, kleine en grote oren de wondere wereld van klassieke muziek ontdekken.

Wij gingen dus op zoek naar een zakelijk directeur én wat meer diversiteit. Een echte uitdaging, want wij vonden het belangrijk de diversiteit óók te zoeken in de tegenhanger van klassieke muziek.

Het resultaat:

Een vernieuwde aanvulling van het team, met een groot netwerk, afkomstig uit de toplaag van de popmuziek en populaire cultuur. Het begin van een vernieuwd gezicht van Stichting Oorkaan, die daarna ook gevolgd werd door een office manager en internationaal booker, beiden door ons gedetacheerd onder dezelfde wensen.

Meer weten over recruitment via Via?
Download onze presentatie
Download onze presentatie
Lees meer
Lees meer
0
5
AFC Ajax

Opzoek naar een nieuwe "linksbuiten". Het nuttige met het aangename verenigen; altijd ons ultieme doel. Daarvan was sprake toen een van de favoriete “brands” van een van onze founders ineens in de mailbox verscheen: AFC Ajax. Zeer tot de verbeelding sprekend, maar tegelijkertijd achter de kantoordeuren een organisatie als elk ander. Leuk gegeven is wel dat die kantoordeuren zich letterlijk en figuurlijk om het daadwerkelijke speelveld heen bevinden.

Success Case 0
5

AFC Ajax

Wij kwamen in het vizier van deze Amsterdamse Football Club omdat ze een andere koers wilden varen mbt hun hiring methoden. Ze hadden een aantal prefered suppliers als het om recruitment ging, maar te beginnen met de creatieve afdeling kregen wij de kans om de leukste en beste nieuwe collega te leveren.

Een dubbele eer, want dit betrof de afdeling waar Ajax inmiddels al een tijd wereldwijd hoge ogen mee gooide; het team wat verantwoordelijk is voor al het online succes en hen de grootste social accounts van Nederland bezorgde (en nog steeds bezorgt).

Laten we zeggen dat we direct snapten dat ze een linksbuiten zochten; eigenwijs, creatief, gevat, anders denkend met een flegmatieke persoonlijkheid. Bovendien natuurlijk iemand die zichzelf de beste in zijn vak vindt..Dit resulteerde in een leuke zoektocht, met mooie 1-2’tjes met Ajax.

Ondertussen speelt deze linksbuiten er nog steeds ;-)

Meer weten over recruitment via Via?
Download onze presentatie
Download onze presentatie
Lees meer
Lees meer
0
6
Westergas

Gezocht: CEO. Kanttekening: kan bij voorkeur gisteren al beginnen. De perfecte CEO nodig binnen een strakke deadline? Ja natúúrlijk. Het Westergas terrein, al meer dan 50 jaar een bekende cultuur en entertainment broedplaats in Amsterdam, was overgenomen door nieuwe eigenaren en stakeholders met grote dromen en ambities. Om de grootse plannen te behalen, waren ze drastisch op zoek naar een nieuwe CEO die mensen echt kon samenbrengen én de weg kon leiden naar de spectaculaire relaunch van het hele terrein. Om de zoektocht nog een tikkeltje uitdagender te maken hadden ze ook al een harde launch date gecommuniceerd en kregen wij dus een onmisbare deadline.

Success Case 0
6

Westergas

Dit in combinatie met een flink eisenpakket wat betreft de competenties. Te meer omdat deze CEO ook spokesperson en ‘t gezicht van het terrein zou worden. “Noem het ‘de burgemeester’ van het westergasterrein”, zeiden ze ons. Eindstand? Wij leverden ze beste Chief in de game, een dame met de perfecte ervaring, precies op tijd voor de kick-off.

Het is gelukt dankzij de combinatie van een pro actieve zoektocht binnen onze eigen community en een effectieve online campagne via onze eigen kanalen. Een warm en sterk netwerk samen met serieus bereik binnen de juiste doelgroep blijkt vaak de sleutel tot succes.

Dankzij ons volledige team en onze krachtige social media profielen, lukte het ons om een wervingscampagne uit te rollen die binnen slechts vier weken tot een succesvol einde kwam, met maar liefst 3 geschikte kandidaten om uit te kiezen. De unieke design stijl van de marketingcampagne leverde ook nog eens fantastische zichtbaarheid, awareness en employer branding op voor de klant. Precies zoals we dat het liefst zien.

Meer weten over recruitment via Via?
Download onze presentatie
Download onze presentatie
Lees meer
Lees meer
0
7
Sézane

Spoed: winkelpersoneel, roosters & planningen. Het Franse modemerk Sézane verkoopt wereldwijd haar kleding; online, maar ook via winkels in oa Duitsland, UK en USA. Met hun signature “Pariesienne” stijl bedienen ze een extreem grote groep liefhebbers, en zijn ze vanwege hun populariteit in constante uitbreiding.

Success Case 0
7

Sézane

Zo ook richting Nederland, Amsterdam. Vanwege het openen van een winkel in onze hoofdstad belden ze ons met de wens om nog voor de opening een compleet team voor hen aan te nemen, én aan hen uit te zenden. Zij wilden dus zelf graag de flexibiliteit om niemand in dienst te nemen, en het ging om nogal wat personeel. Van store managers tot sales-representives; een volle bezetting voor een flinke winkel die 7 dagen per week open zou zijn. Dit moesten overigens wel profielen zijn die in al hun gelederen bij Sezane pasten, én bijvoorbaat al met passie over het merk konden spreken. Side-note: de winkel was ten tijde van het eerste contact al bijna af, en zou binnen 3 weken (groots) openen…

Een spoedklus dus, maar wel een geweldig leuke. Terwijl onze recruiters in onze database doken, stampte het content-team een wervelende wervingscampagne uit de grond, met als bijvangst voor Sezane een gratis employer branding campagne. Zo stonden ze als werkgever met hun nieuwe store direct met veel charme op de kaart in Amsterdam (en daarbuiten).

Binnen een week hadden we het voor het kiezen wat betreft de gewenste kandidaten en in nog geen twee weken waren de eerste intakes een feit. Een week later volgde goed gevulde personeelstrainingen, en hadden onze projectmanagers de roosters rond.

Na 3 weken kon de winkel vanzelfsprekend feestelijk geopend worden, waarna zij zich konden focussen op hun sales en wij de personele zorg en bijbehorende communicatie uit handen namen.

Mission accomplished.
Meer weten over recruitment via Via?
Download onze presentatie
Download onze presentatie
Lees meer
Lees meer

Testimonials van onze kandidaten

Junior A&R Manager

Vacature Via heeft mij tijdens het vinden van mijn huidige baan perfect begeleidt. Door de gepersonaliseerde mails was ik er snel bij en vanaf dat moment liep alles gestroomlijnd. Tijdens het solliciteren bood het recruitment team mij meerdere suggesties voor vergelijkbare functies bij andere werkgevers om mijn kansen te vergroten. Uiteindelijk is het mij hierdoor gelukt om deze geweldige baan te vinden!

Administratief Medewerker

Tijdens mijn sollicitatie process werd ik keurig geholpen door Sharida van Vacature Via! Een vlotte spontane dame die van aanpakken wist. Proactief en doelbewust. Dankzij Vacature Via is de stap van werkzoekend naar werkvindend veel minder groot! Om die reden raadt ik het bedrijf zeker aan voor andere die erg zoekende zijn naar een nieuwe uitdaging.

Marketing Manager

Vacature Via is wel echt mijn go-to platform als het gaat om het vinden van je droombaan! Zo zag ik mijn droombaan voorbij komen via hun socials, deze kans heb ik toen natuurlijk gelijk gepakt. Ze waren erg betrokken tijdens mijn traject. Zo hebben ze mij geholpen bij het onderhandelen van mijn salaris, maar waren ze er ook om even zenuwen af te schudden. Inmiddels zit ik al een tijd erg goed op mijn plek!

Junior A&R Manager

Vacature Via heeft mij tijdens het vinden van mijn huidige baan perfect begeleidt. Door de gepersonaliseerde mails was ik er snel bij en vanaf dat moment liep alles gestroomlijnd. Tijdens het solliciteren bood het recruitment team mij meerdere suggesties voor vergelijkbare functies bij andere werkgevers om mijn kansen te vergroten. Uiteindelijk is het mij hierdoor gelukt om deze geweldige baan te vinden!

Administratief Medewerker

Tijdens mijn sollicitatie process werd ik keurig geholpen door Sharida van Vacature Via! Een vlotte spontane dame die van aanpakken wist. Proactief en doelbewust. Dankzij Vacature Via is de stap van werkzoekend naar werkvindend veel minder groot! Om die reden raadt ik het bedrijf zeker aan voor andere die erg zoekende zijn naar een nieuwe uitdaging.

Dream work, makes the team work.

Niets krijgt ons trotser dan een line-up van ons team. De fijnste collega’s, experts met het D&I DNA waar we allemaal naar streven.

We practice what we preach en dankzij onze eigen cultuur blijven we zelf ook altijd een werkgever van nu.