Veelgestelde vragen

Domme vragen bestaan niet, dus daarom deze pagina. Mocht jouw vraag nog niet beantwoord zijn neem dan gerust contact op met info@vacaturevia.nl.

Algemene informatie
Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 tot 17:30.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Heb je opmerkingen of vragen, misschien iets leuks te vertellen, wil je een goede grap kwijt of is er iets serieus dat je met ons wil delen? Neem dan contact met ons op. Vinden we altijd gezellig en dus staan we je graag te woord.

Dus heb je vragen over het plaatsen van een vacature, recruitment of iets anders, stuur dan gerust een mail naar info@vacaturevia.nl of bel naar ons kantoor op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 uur via +31 020 89 50 466.

Heb je een specifieke vraag over je geplaatste vacature, mail dan support@vacaturevia.nl OF stuur een berichtje via Whatsapp. Je kunt ons ook via Instagram DM snel bereiken!

Vacatures - Algemeen
Wat zijn de tarieven voor het plaatsen van een vacature?

Bekijk hier onze tarievenpagina voor een overzicht van de pakketten en tarieven. Aan de hand van het pakket dat jij kiest doen wij rest!

Als je voor een pakket kiest met social media, dan wordt de vacature gedeeld op Facebook, Instagram en LinkedIn. Daarnaast wordt de vacature ook één keer meegenomen in de wekelijkse nieuwsbrief.

Doen jullie ook Werving & Selectie?

Naast dat je bij ons een normale vacatureplaatsing kunt uitzetten, kun je ook gebruik maken van onze recruitment diensten. Wij gaan dan actief op zoek in ons eigen netwerk en in ’t netwerk en doelgroep van Vacature Via.

Tijdens het recruitment-traject nemen wij het sollicitatieproces uit handen en we doen dit op basis van no cure, no pay. Dit doen wij echter wel alleen op aanvraag. Mocht je hier meer informatie over willen, stuur ons dan een mail via susa@personeelvia.nl.

Hoe kan ik betalen op jullie website?

Je kunt betalen op factuur of via iDEAL. Je ontvangt van ons altijd een factuur per mail, ook als je via iDEAL hebt betaald. Dit is puur voor je eigen administratie.

Wie is jullie publiek?

Wij bieden leuke en creatieve banen aan mensen die op zoek zijn. Ons publiek bestaat voornamelijk uit hoogopgeleide mannen en vrouwen tussen de 25 en 35, op zoek naar leuke en interessante banen. Het is dus een iets specifiekere doelgroep. Naar onze mening hebben we een ontzettend leuke en interactieve community op ons platform.

Ons aanbod zit vooral in Amsterdam omdat de creatieve industrie hier ook het sterkst aanwezig is en we merken dat de meerderheid van ons publiek uit Amsterdam komt. De opvolgende steden zijn Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Haarlem en Hilversum. We zijn altijd druk bezig met het uitbreiden van ons platform en ons bereik, dus ons publiek blijft groeien :)

Kan ik na het indienen van de vacature de bestelling nog annuleren?

Bij het plaatsen van de vacature ga je akkoord met de algemene voorwaarden en daarmee een betalingsplicht. Het is dan ook niet zomaar mogelijk om de vacature te annuleren. Mocht je dit om een bepaalde reden toch nog willen? Stuur dan een mail naar nadine@vacaturevia.nl, dan kunnen we altijd even kijken naar de situatie.

Is het mogelijk om meerdere functies te beschrijven in 1 vacatureplaatsing?

Er mag 1 functie per plaatsing beschreven worden. Het is dus niet mogelijk om meerdere functies in 1 plaatsing uit te lichten. Daarnaast is het ook niet mogelijk om halverwege de plaatsing een volledig nieuwe functie binnen dezelfde plaatsing/pakket te beschrijven. Er wordt hiervoor geen uitzondering gemaakt.

Mochten de profielen niet goed aansluiten of is de tekst toch niet helemaal naar wens, dan is het wel mogelijk om de functie uit te breiden of aan te scherpen. Mail hiervoor naar support@vacaturevia.nl en dan voeren wij de aanpassingen handmatig voor je door.

Kan ik de inhoud van 1 pakket meenemen naar een toekomstig pakket?

Nee, het is niet mogelijk om bijvoorbeeld een social media moment of looptijd van 1 pakket mee te nemen naar een ander (toekomstig) pakket. Aan een pakket zit een vaste looptijd en inhoud verbonden. Mocht je de vacature eerder offline willen of geen gebruik maken van een social media moment, dan komt dat te vervallen.

Ik wil graag mijn huidige vacature verlengen. Hoe werkt dat precies?

Zodra je vacature afloopt, ontvang je van ons een rapportage mail met de statistieken en de vraag of je wilt verlengen. Wil je graag verlengen? Stuur dan een mailtje naar nadine@vacaturevia.nl en dan ontvang je van Nadine alle mogelijkheden.

Ik wil graag de statistieken inzien van mijn lopende vacature. Kan dit?

Zodra je vacature afloopt, ontvang je van ons een rapportage mail met de statistieken. Als je de statistieken eerder wil ontvangen, dan kan je ons ook mailen via nadine@vacaturevia.nl.

Jullie hebben vaak vacatures uit Amsterdam online staan. Hoe zit het met andere steden?

We hebben momenteel een groot aanbod uit Amsterdam, omdat we ooit hier zijn begonnen en omdat de creatieve industrie hier het sterkst aanwezig is. Maar de creatieve industrie wordt steeds breder en ons netwerk ook! De steden waar je ook vaak vacatures uit kunt vinden zijn Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Hilversum, Haarlem en nog veel meer. Staat jouw stad er nog niet tussen? Wees niet bang, wij zijn druk bezig met groeien, dus wie weet komt er binnen de kortste keren een droombaan uit jouw stad online ;-)

‍Houd voor nu onze website in de gaten voor vacatures buiten Amsterdam en blijf ons zeker volgen, want het zullen er steeds meer worden!

Vacatures - bestaande vacature
Hebben jullie tips voor het schrijven van een vacaturetekst?

Een vacaturetekst schrijven is niet altijd even makkelijk, maar je moet er ook weer niet té zwaar aan tillen. Samen met een goede foto is dit de eerste indruk die je potentiële nieuwe werknemer van je krijgt. Een volle inbox met tientallen leuke sollicitaties is wat we allemaal het liefst willen als werkgever, daarom is het belangrijk om een pakkende wervingstekst uit te zetten.

Wil jij graag onze tips ontvangen? Stuur dan een mail naar support@vacaturevia.nl en dan helpt Mara je verder ;-)

Wat heb je nodig om een vacature te kunnen publiceren op jullie website?

Om de vacature goed op onze kanalen te publiceren hebben we een vacaturetekst nodig waarin het volgende wordt beschreven:

 • Functieomschrijving & werkzaamheden
 • Profiel werknemer
 • Aantal jaren werkervaring. Je kunt kiezen uit: Starter / 2 jaar / 3 jaar / 4 jaar / 5 jaar of meer / n.v.t.
 • Vereist opleidingsniveau. Je kunt kiezen uit: VMBO / MBO / HBO / WO - MBA / Anders / Geen
 • Aantal uur per week
 • Standplaats
 • Wat bieden jullie de kandidaat
 • Omschrijving bedrijf
 • E-mailadres of link naar invulformulier voor de sollicitaties

Daarnaast hebben wij ook een vierkant logo (minimaal 500×500 pixels) en een liggend (sfeer)beeld (minimaal 1100×700 pixels) nodig. We hebben gemerkt dat een leuk visueel prikkelende afbeelding goed werkt als sfeerbeeld, bijvoorbeeld een foto van het personeel, product of kantoor.

Check voor de zekerheid deze link om te kijken of alles wat in de vacaturetekst staat volgens de wet is toegestaan.

Ik wil graag de vacaturetekst van mijn lopende vacatureplaatsing aanpassen. Hoe doe ik dit?

Helaas kan je je als klant (nog) niet inloggen op onze website en zelf je vacature aanpassen. Wil je graag je geplaatste vacature aanpassen? Stuur dan een mail naar support@vacaturevia.nl en dan voeren wij het handmatig voor je door.

Is het mogelijk dat jullie een vacaturetekst schrijven voor ons?

Dit kan zeker, maar hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Wil je van deze service gebruik maken? Stuur even een mail naar nadine@vacaturevia.nl en dan nemen we z.s.m. contact met je op.

Werkzoekenden
Kan ik mijn cv opsturen naar jullie?

Zeker! De leukste banen en de beste mensen, dat is wat wij bieden. Die “beste mensen” ben jij, dat weten we zeker! We binden nu een flink aantal jaar de ideale doelgroep via social media aan ons platform, waardoor we altijd kwaliteit kunnen leveren. Mede dankzij het feit dat we zo goed met jullie kunnen communiceren en we elkaar gewoonweg goed begrijpen. Dit gaan we qua service wederom een tandje opschroeven; service voor onze klanten, en dus ook service voor jou!

Schrijf je dus NU in voor onze talent pool; dan gaan we flink voor je aan de bak. Dit betekent dat jij als (young) professional via ons in contact komt met de klanten die ons exclusief de opdracht hebben gegeven voor hen op zoek te gaan naar de beste mensen, wat vervolgens inhoudt dat wij voor je gaan onderhandelen, de beste match maken en je eventueel ook hoogwaardig kunnen gaan uitzenden bij de leukste banen en tofste werkgevers.

Als je dit formulier invult, dan maak je het ons alleen maar nog makkelijker om je te vinden en matchen aan de ideale job.
Leuk toch!?

Note: Om je zo goed mogelijk te kunnen vinden in onze talentpool is het belangrijk om je profiel volledig in te vullen, daarom hebben wij  alle velden “verplicht” gemaakt. Op deze manier kunnen wij de beste matches maken en helpen wij jou hopelijk aan een droombaan!

Kan ik ook een kopje koffie bij jullie komen doen?

We hebben een mooie brandstore in Amsterdam Zuid, dus het is zeker mogelijk om een kopje koffie bij ons te komen doen. Of we een gaatje vrij hebben in onze overvolle agenda’s kunnen we nu nog niet beloven, maak daarom een afspraak om ons op te komen zoeken!

Mocht je nou klaar zijn om de volgende stap in jouw carrière te zetten, heb je nu de mogelijkheid om via ons een 'Work Talk' te boeken, lees er meer over via deze link.

TIP: met taart kom je al een stuk verder ;-)

Werkgevers
Ik wil graag een vacature plaatsen als recruitment-/uitzendbureau voor een klant van ons. Kan dit?

Als een recruitment-/uitzendbureau is het mogelijk om een vacature bij ons uit te zetten voor eigen klanten. Deze vacatures plaatsen wij op onze website. Deze plaatsing is echter wel verbonden aan een aantal voorwaarden. Neem hiervoor contact op met nadine@vacaturevia.nl.

Kan ik als klant een account aanmaken bij jullie?

Helaas kan je je als klant (nog) niet inloggen op onze website. De inlogfunctie is voor onze kandidaten. Als je de vacature wilt uploaden, dan kan dat via het uploadformulier. Wil je graag je geplaatste vacature aanpassen? Stuur dan een mail naar support@vacaturevia.nl.

Kan ik bij jullie adverteren?

Er zijn verschillende mogelijkheden om op Vacature Via te adverteren, zoals: uitgelichte vacatures, content-creatie, slider ads en meer. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Stuur dan een mail naar nadine@vacaturevia.nl.

Personeel Via
Waarin onderscheidt Personeel Via zich van andere uitzend / W&S / detachering aanbieders?
 • Hoge succesrate (85%): doordat wij onze kandidaten goed kennen en/of screenen, en op basis van jarenlange ervaring snappen hoe werkvloeren maximaal renderen, zijn onze plaatsingen nagenoeg altijd succesvol
 • Enorm, divers netwerk: al meer dan 10 jaar bouwen wij aan ons netwerk, voortgekomen uit diverse dienstverleningen. We zijn close met onze mensen en kunnen putten uit wederzijds vertrouwen
 • Midden in de maatschappij: door zowel de professionele als persoonlijke achtergronden van ons team, weten wij wat er speelt en spreken wij een taal waarbij iedereen zich gekend voelt
 • Met plezier: met plezier naar je werk gaan is een must. But it takes two to tango, waarin wij als geen ander snappen dat een match verder gaat dan het afvinken van de juiste competenties
 • Brave spaces: wij snappen wat werknemers zoeken: veiligheid, perspectief en plezier. En dus kunnen we organisaties als geen ander helpen een fijne werkplek te worden/blijven
Wanneer zou uitzenden een passende oplossing zijn voor mij?

Zit je met een stapel papierwerk, een event dat om extra handjes schreeuwt of wil je dat je hoogseizoen op rolletjes loopt? Met onze uitzendkrachten van Personeel Via ben je helemaal uit de brand. Werving? Daar hoef je je hoofd niet meer over te breken. En over die werkgeversrisico’s zoals ziekte of iemand die uitvalt, hoef je je ook geen zorgen te maken. Dat is allemaal voor onze rekening. In principe betaal jij alleen voor de uren.

Wanneer zou detachering een passende oplossing voor mij zijn?

Directe ondersteuning voor een project en/of vaste periode? Minder risico’s en meer flexibiliteit? Geen probleem. Wij hebben een grote poule aan ambitieuze professionals zelf in dienst, die direct klaarstaan voor detachering. Talenten met expertise in vele vakgebieden en op elk niveau. Ready to go. Ben je toch op zoek naar een specifieker profiel? Dan is dat zo geregeld via onze eigen platformen en community. Ideaal voor onregelmatige grote projecten of simpelweg om een kandidaat te leren kennen voordat je de vacature definitief invult.

Wanneer zou Werving & Selectie een passende oplossing voor mij zijn?

Zit je met een vacature die maar niet vervuld raakt? Laat ons je helpen. Via onze community bereiken wij supersnel gigantisch veel werkzoekenden. Wij pikken de parels eruit voor een gesprek en presenteren je zo snel mogelijk de perfecte match. Snel vast personeel nodig? Wij staan voor je klaar!

Hoe kan ik uitzenden / W&S / detachering bij jullie aanvragen?

Stuur een mail naar Susa via susa@personeelvia.nl en geef hier bijvoorkeur in aan wat je zoekt (functieomschrijving), ten behoeve van welke functie, op welke termijn en als het mogelijk is een indicatie van het salaris bij deze functie.

Staat je vraag er niet tussen?

Geen probleem. Stuur ons gerust een mailtje naar info@vacaturevia.nl, en wij helpen je uit de brand.