Vacature Via wordt het grootste vacature platform van Nederland

01/10/22
2 min leestijd

Volgende

Geen volgende post

Ontvang nu 50% korting op je volgende vacature!

Frida Boeke luistert willekeurig vreemde mensen af op straat... Wait! What?

De combi pakketdeal is weer terug!

Laat jouw CV checken in onze brandstore!

In de media: Personeel Via

The Future of (Net)Work Event: leer meer over de toekomst van werk

Inclusiviteit op de werkvloer

Michelle Willemsen vraagt je graag het hemd van je lijf... Wait! What?

Work Talks

Sophia had haar 19-jarige zelf graag willen waarschuwen... Wait! What?

Kim Trotz matcht haar mood van de dag met haar outfit... Wait! What?

Julia Veer is haar acne dankbaar... Wait! What?

Guillaume wilde eigenlijk Piloot óf Architect worden... Wait! What?

Hato is never going to eat in a new restaurant again... Wait! What?

Patrick is soms het meest productief door even niet productief te zijn! Wait! What?

Joy staat elke ochtend voor 05.00 uur op... Wait! What?

Lina houdt van eten en kan niet zonder Nobu... Wait! What?

Nick is rebuilding a mobile home… Wait! What?

Wij hebben per direct getalenteerd winkelpersoneel beschikbaar!

Dutch Interactive Awards 🏆

Ron gets inspired by some of his bad habits…Wait! What?

Caroll Lynn luistert elke dag naar Kinderen voor Kinderen... Wait! What?

Robbert luistert nú pas het album van SZA... Wait! What?

Veronica zit bij een wielerclub... Wait! What?

Britt staat dagelijks om 05:30 op... Wait! What?

Vic Cle kan jongleren met flowersticks... Wait! What?

Vacature Via lanceert 's werelds eerste designer platform voor vacatures

Vacature Via presents: When the stars align

Read The Signs!

Gelukkig hadden we de foto’s nog | Brandstore Opening

We Got You

Column WOMEN Inc.

Marc & Nadir over de dromen en doelen van Vacature Via

The Universe Is Calling

Recruiten anno nu volgens Vacature Via

CV tips

Vacature Via wordt het grootste vacature platform van Nederland

You Snooze You Lose

Een goede vacaturetekst schrijven hoeft niet moeilijk te zijn

Rock je sollicitatiegesprek

Neem de tijd voor jouw motivatiebrief

Wat kenmerkt Vacature Via voor jullie?

Marc: Wat mij betreft sowieso de allerleukste vacatures! Daarbij biedt Vacature Via de vacatures altijd op een toffe, aantrekkelijke en persoonlijke manier aan. Dat is een van onze basis normen.

Doordat we via social media werken, hebben we een erg toegankelijke en makkelijk bereikbare omgeving voor onze doelgroep gecreëerd. We proberen dit dan ook op zo’n manier toe te passen dat het constant inspeelt op eventueel nieuwe maatschappelijke veranderingen.

Nadir: Ik sluit mij daar geheel bij aan. Ook wil ik daarbij toevoegen dat wij veel waarde hechten aan de huisstijl, en de uitstraling van Vacature Via als merk; hierover horen wij nog steeds dagelijks dat we ons daardoor onderscheiden van anderen en er gewoonweg niet uit zien als het ‘gebruikelijke’ banenplatform.

Men vindt ons vooral niet ‘saai’. Waar ik verder vooral trots op ben is hoe ons platform feitelijk werkt: tijdens het sollicitatieproces zijn wij namelijk geen tussenpersoon. Wij zorgen ervoor dat de werkzoekenden zelf solliciteren bij de werkgever.

Zoals Marc net al zei, Vacature Via moet zo persoonlijk en transparant mogelijk blijven, en de juiste mensen bij elkaar brengen.

Wie zijn jullie en wat is jullie zakelijke achtergrond?

Nadir: Ik ben Nadir Mea, Head of Business & Strategy bij Vacature Via. Flink wat jaren terug ben ik begonnen met ontwerpen en bedenken van concepten, hierin heb ik veel ervaring opgedaan als het gaat om het vertalen van behoeften van klanten naar visueel, in product en strategie. Dit werk heb ik altijd met veel liefde en passie voor anderen (klanten) gedaan, totdat Marc en ik besloten ‘ons eigen concept’, oftewel Vacature Via, de meeste aandacht hierin te geven. Dit mondde uit in een bedrijf op zich, wat volle focus vraagt

Marc: Mijn naam is Marc Derby, Head of People & Culture bij Vacature Via.Ik heb voornamelijk gewerkt in de reclame-, communicatie- en muziekbranche. Daarbinnen ben ik nu ongeveer 18 jaar ondernemer.

Nadir en ik waren (binnen)stadsgenoten en leerden elkaar onder anderen door een gedeelde passie voor de muziekindustrie kennen. Daar hebben we ook ons gezamenlijk netwerk verenigd, en vervolgens uit weten te breiden. Een industrie en bijbehorende levensstijl die ons een front row inkijk gaf (en nog steeds geeft!) in verschillende populaire culturen en generaties. Dit werd onderdeel van ons werk- en onze vrije tijd.

Inclusiviteit wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Wat merken jullie daarvan bij Vacature Via?

Marc: Inclusiviteit is een duidelijke, en goede trend geworden. Tijdens de absolute opkomst van deze trend (vorig jaar) kwamen Nadir en ik tot de conclusie dat wij deze “trend” eigenlijk altijd al hebben toegepast; dit is namelijk wie wij zijn. Wij hebben ons eigenlijk altijd dusdanig geprofileerd dat iedereen zich vrij voelt om zijn/haar CV bij ons achter te laten. En dat gebeurt ook.Wij krijgen tot op heden nog best vaak de vraag van klanten of wij kunnen zorgen voor inclusiviteit binnen hun bedrijf. Dit soort vragen lijken heel mooi, maar zijn eigenlijk erg gedwongen. De formulering van een dergelijke vraag toont eigenlijk vaak al het daadwerkelijke doel en bewustzijn..

Nadir: Wij hebben (onbewust) nooit hardop gestreden voor inclusiviteit, maar blijkbaar doen wij iets met ons merk wat inclusiviteit aantrekt; we zijn het. Het is ook geen toeval dat iedereen bij Vacature Via andere roots heeft.
Zoals Marc net zei, krijgen wij tot op heden best vaak de vraag of wij kunnen zorgen voor inclusiviteit binnen een bedrijf. Soms wordt dit onbedoeld op een vervelende manier gevraagd. Het lijkt bijna alsof een bedrijf inclusiviteit wil toepassen omdat het een trend is, maar niet omdat zij er per se achter staan.

Marc: Door hoe wij onze vacatures tonen, en door onze manier van communiceren, hebben we het doel bij iedereen vertrouwen te wekken over het proces van werk zoeken/personeel vinden. Wij vertegenwoordigen iedereen die werk zoekt, hoe je er ook uit ziet; we maken duidelijk dat je de vraag vervolgens niet meer hoeft te stellen…

Hoe is jullie meest recente campagne ‘You Snooze You Lose’ tot stand gekomen?

Nadir: De Coronacrisis heeft een enorme impact op de markt gehad, er zijn nu namelijk meer vacatures dan werkzoekenden. Voor de Coronacrisis was het juist andersom.

Ik merkte dat er ineens zo veel droombanen bij diverse bedrijven vrij kwamen, dat ik echt dacht: de mensheid is echt aan het snoozen op deze geweldige kansen! Volgens ons is het belangrijk om voor jezelf te zorgen en hard te werken voor je carrière. Met deze mindset is onze campagne ontstaan.

Belangrijk is dat You Snooze You Lose daarbij niet alleen op de werkzoekenden is gericht, maar ook juist op de bedrijven! Het is namelijk niet zo dat iedereen voor jouw bedrijf wil werken… Er is tegenwoordig zo veel aanbod dat de banen voor het oprapen liggen. Met deze campagne willen wij dan ook aan de bedrijven meegeven dat ze ervoor moeten zorgen dat ze hun toekomstige werknemer wat te bieden hebben. Zijn je arbeidsvoorwaarden goed geregeld? Is er enigszins een persoonlijke band tussen de werkgevers en (toekomstige) werknemers? Etc etc.

Marc: Vaak denken mensen dat de perfecte baan zomaar komt aanwaaien, in velen gevallen is dat helaas niet zo. Ze stellen veel eisen, maar ontwikkelen niet de assertiviteit om zich ertoe te zetten. Tegelijkertijd denken werkgevers dat ze de tijd kunnen nemen om uitvoerig te selecteren en sollicitanten te laten wachten; niet de huidige generatie.
Wij willen meegeven, slaap niet op ons advies. Wij zijn dagelijks bezig met vacatures, bedrijven, werkzoekenden en alles daartussen. Zodra je een partij als Vacature Via inschakelt om je te helpen, durf daar dan ook naar te luisteren. Niet snoozen dus.

Op welke momenten hebben jullie niet gesnoozed?

Marc: Hmmm… ik heb vooral niet gesnoozed bij het kopen vanmijn eerste huis tijdens de crisis een flink aantal jaar geleden. Het was niet per se het huis dat ik op dat moment voor ogen had, maar ik dacht laat ik het gewoon doen wellicht wordt het later meer waard..

Ook heb ik niet gesnoozed op mijn vrouw. Ik dacht gewoon, zij is het. Beste non-snoozing moment in m’n leven.

Nadir: Ik heb niet gesnoozed op het ten huwelijk vragen van mijn vrouw voor de pandemie. Daar ben ik echt blij mee. Daarnaast heb ik ook niet gesnoozed op Vacature Via. Ik ben heel blij dat Marc en ik het concept destijds hebben uitgewerkt tot een bedrijf en dat wij er ondanks vele losse opdrachtgevers en grote klanten binnen ons toenmalige bedrijf, toch in volle focus voor zijn gegaan.

Welke impact heeft het Coronavirus op Vacature Via (gehad)

Nadir: Vooral het eerste jaar merk je toch wel dat de wereld stilstaat. Het enige wat wij konden doen is elkaar helpen op dat moment. Wij hebben ons platform aangeboden aan klanten, zodat zij hun (online) activiteiten gratis konden promoten via ons. Dit idee leverde ons geen rode cent op, maar daartegenover stond wel iets veel belangrijkers. Je bouwt namelijk een nieuwe en bredere band op met je klanten.

Marc: Mocht er ooit weer een pandemie uitbreken, dan ga ik er in ieder geval van uit dat alles en iedereen beter voorbereid zal zijn. De oude werkconstructies zijn nu al langzamerhand aan het vervagen, veel werknemers werken tegenwoordig vanuit huis, veel diensten en services kunnen doorgaan en/of zijn flexibel tav een (tijdelijk) anders functionerende maatschappij.

Wat zijn jullie toekomstplannen voor Vacature Via?

Marc: Wij zijn een weg ingeslagen die wij graag voort willen zetten. Wij willen zowel nationaal als internationaal zichtbaarder en bereikbaarder worden voor de mensen. Dit plan is naar mijn idee alleen nog een kwestie van tijd; we zijn echt klaar zijn voor de volgende grote stap. Men gaat niet weten wat hen overkomt!

Nadir: Ja, wij gaan om te beginnen het grootste creatieve vacature platform van Nederland worden, met ruim 2500 klanten zijn we al aardig opweg! Buiten de landsgrenzen is next-up; met de plannen hiervoor zijn we al bezig.

Marc: Naast onze droom om internationaal groot te worden, gaan wij ook een winkel openen. Een ontmoetingsplek voor ons publiek om nog meer het persoonlijke gevoel te geven. Wij willen op deze ontmoetingsplek onder andere sollicitatietrainingen geven, sollicitatiegesprekken met klanten faciliteren, maar ook activaties verzorgen die onze cultuur activeren: bijvoorbeeld luistersessies mogelijk maken voor onze klanten uit de muziekscene. Het wordt eigenlijk de flagship-store van Vacature Via.

Wat zijn jullie toekomstplannen voor Vacature Via?

Marc: Wij zijn een weg ingeslagen die wij graag voort willen zetten. Wij willen zowel nationaal als internationaal zichtbaarder en bereikbaarder worden voor de mensen. Dit plan is naar mijn idee alleen nog een kwestie van tijd; we zijn echt klaar zijn voor de volgende grote stap. Men gaat niet weten wat hen overkomt!

Nadir: Ja, wij gaan om te beginnen het grootste creatieve vacature platform van Nederland worden, met ruim 2500 klanten zijn we al aardig opweg! Buiten de landsgrenzen is next-up; met de plannen hiervoor zijn we al bezig.

Marc: Naast onze droom om internationaal groot te worden, gaan wij ook een winkel openen. Een ontmoetingsplek voor ons publiek om nog meer het persoonlijke gevoel te geven. Wij willen op deze ontmoetingsplek onder andere sollicitatietrainingen geven, sollicitatiegesprekken met klanten faciliteren, maar ook activaties verzorgen die onze cultuur activeren: bijvoorbeeld luistersessies mogelijk maken voor onze klanten uit de muziekscene. Het wordt eigenlijk de flagship-store van Vacature Via.

Waar zien jullie jezelf over 5 jaar?

Nadir: Ik zie mezelf over 5 jaar een bruiloft en een halfjaar reizen rijker. Dat is voor nu echt mijn doel. Ook is het doel dat Vacature Via over 5 jaar nog een stuk groter is op het gebied van vacatures en leuk personeel.

Marc: Ik sluit mij helemaal aan bij Nadir. Ook hoop ik dat ik meer rust en overzicht in mijn leven heb, zodat ik mijn kind en vrouw meer tijd en aandacht kan bieden. Dat is mijn ultieme doel.

Onze campagne al gezien? Check: https://www.vacaturevia.nl/uitgelicht/you-snooze-you-lose/