Een goede vacaturetekst schrijven hoeft niet moeilijk te zijn

21/06/2023
2 min leestijd

Volgende

Geen volgende post

De combi pakketdeal is weer terug!

Laat jouw CV checken in onze brandstore!

In de media: Personeel Via

The Future of (Net)Work Event: leer meer over de toekomst van werk

Inclusiviteit op de werkvloer

Michelle Willemsen vraagt je graag het hemd van je lijf... Wait! What?

Work Talks

Sophia had haar 19-jarige zelf graag willen waarschuwen... Wait! What?

Kim Trotz matcht haar mood van de dag met haar outfit... Wait! What?

Julia Veer is haar acne dankbaar... Wait! What?

Guillaume wilde eigenlijk Piloot óf Architect worden... Wait! What?

Hato is never going to eat in a new restaurant again... Wait! What?

Patrick is soms het meest productief door even niet productief te zijn! Wait! What?

Joy staat elke ochtend voor 05.00 uur op... Wait! What?

Lina houdt van eten en kan niet zonder Nobu... Wait! What?

Nick is rebuilding a mobile home… Wait! What?

Wij hebben per direct getalenteerd winkelpersoneel beschikbaar!

Dutch Interactive Awards 🏆

Ron gets inspired by some of his bad habits…Wait! What?

Caroll Lynn luistert elke dag naar Kinderen voor Kinderen... Wait! What?

Robbert luistert nú pas het album van SZA... Wait! What?

Veronica zit bij een wielerclub... Wait! What?

Britt staat dagelijks om 05:30 op... Wait! What?

Vic Cle kan jongleren met flowersticks... Wait! What?

Vacature Via lanceert 's werelds eerste designer platform voor vacatures

Vacature Via presents: When the stars align

Read The Signs!

Gelukkig hadden we de foto’s nog | Brandstore Opening

We Got You

Column WOMEN Inc.

Marc & Nadir over de dromen en doelen van Vacature Via

The Universe Is Calling

Recruiten anno nu volgens Vacature Via

CV tips

Vacature Via wordt het grootste vacature platform van Nederland

You Snooze You Lose

Een goede vacaturetekst schrijven hoeft niet moeilijk te zijn

Rock je sollicitatiegesprek

Neem de tijd voor jouw motivatiebrief

Een vacaturetekst schrijven is niet altijd even makkelijk, maar je moet er ook weer niet té zwaar aan tillen. Samen met een goede foto is dit de eerste indruk die je potentiële nieuwe werknemer van je krijgt. Een volle inbox met tientallen leuke sollicitaties is wat we allemaal het liefst willen als werkgever, daarom is het belangrijk om een pakkende wervingstekst uit te zetten.

Natuurlijk zijn er tal van manieren om een leuke, pakkende vacaturetekst op te stellen. Je kunt het als bedrijf lekker kort en krachtig houden. Een grapje maken wekt altijd de indruk dat je een fun en informeel bedrijf bent. Sommige vacatures worden als een verhaaltje geschreven, andere vacatures  zijn twee pagina’s tellende epistels waar menig mens bij afhaakt, maar de geschikte kandidaten wellicht niet.

Maar hoe onderscheid je jouw tekst nou van alle andere vacatures op dezelfde pagina? Waarom pikken kandidaten jouw bedrijf eruit?

Nadine is de Product & Content Manager van Vacature Via en is degene die elke dag alle nieuwe vacatures binnenkrijgt en beoordeelt of de vacatures passen op ons platform en bij ons publiek. Ze heeft dus al aardig wat vacatureteksten onder haar ogen gehad in de 6 jaar dat ze hier werkt en heeft goed in de gaten wat wel en niet slim is om te verwerken in zo’n tekst. Daarom hebben wij haar gevraagd voor wat tips die we aan jullie mee kunnen geven en daar kwamen wat handige punten uit!

Tone of voice

Behalve dat de functie en het bedrijf werkzoekenden moet aanspreken, is de juiste tone-of-voice vinden voor de informatie die je wil verstrekken van erg belangrijk. Past het bij het bedrijf? Ben je een formeel bedrijf en geldt er een strikte dresscode? Dan is het goed om je tekst ook op een formele manier te formuleren. Hip, jong bedrijf dat zich op festivals richt? Grote kans dat je de juiste doelgroep van kandidaten bereikt door een informele tekst. Een informele tone-of-voice betekent niet per se dat je niet serieus bent. Het zit ‘m in de nuance. Kijk bijvoorbeeld eens naar het woordgebruik. Dat kan low-key zijn, maar in hetgeen wát je wil vertellen kan je gerust je serieuze toon doorvoeren.

Wil jij graag iemand die out-of-the-box denkt? Probeer dan zelf ook out-the-box te gaan, wees origineel! En je mag best wel een beetje humor in je vacaturetekst gebruiken. Laat de tone of voice van jullie bedrijf goed doorkomen.
– Nadine | Product & Content Manager bij Vacature Via

Jullie als bedrijf

Sommige werkzoekenden zullen je bedrijf al kennen, maar andere weer niet. Het allerbelangrijkste aan een goede vacaturetekst is dat je kunt doorvertalen wat voor bedrijf je écht bent, waar je voor staat en wat voor persoon je zoekt. Hoe doe je dat? Door je USP als werkgever te benoemen, door leuke voorbeelden te geven van wat je bijvoorbeeld aan secundaire voorwaarden biedt en door realistische eisen te stellen aan het profiel van je potentiële nieuwe collega. Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om te vertellen waaróm het zo leuk is om bij jullie te werken, denk daarbij aan jullie vrijmibo’s, de gezellige collega’s, de lunch of de pingpongtafel. Noem de pluspunten en maak er gebruik van.

Wees net even anders dan de rest

Veel bedrijven schrijven een duidelijke vacaturetekst, maar de originaliteitsprijs wordt vaak niet gewonnen. Je hoeft geen universitaire studie te hebben gedaan om een leuke tekst op te stellen, maar er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee kan houden. Iets om in gedachte te houden bij het schrijven van een vacaturetekst: vermijd de standaard clichés.

Een paar voorbeelden:

  • Cliché 1: Geen 9 tot 5 mentaliteit
  • Cliché 2: We zoeken iemand die flexibel is
  • Cliché 3: Je bent een team player

Gaaap…

Wil je zoiets per se in je vacaturetekst zetten? Bedenk dan of je het op een andere manier kunt omschrijven dat wat meer aanspreekt. Het is in ieder geval goed om ervoor te zorgen dat jouw vacaturetekst niet gelijk is aan alle andere duizenden vacatures die online staan. En als je er zelf niet zo goed in bent, kun je altijd er iemand voor inhuren of vragen of iemand je erbij kan helpen.

De perfecte kandidaat

Een duidelijke (gedeeltelijke) taakomschrijving, maakt dat je minder mails met vragen over de inhoud van de werkzaamheden krijgt. Scheelt je weer tijd (en, lieve mensen, time = money) en je laat zien dat je weet wat je zoekt. Zorg wel dat de eisen die je stelt reëel zijn voor de functie die open staat. De memes over het aantal jaren ervaring dat je moet hebben voor sommige banen, zijn hilarisch en vaak ook niet geheel onterecht.